OM MIG
 

Tecknandet har för mig varit ett stort intresse och min främsta fritidssysselsättning ända sedan jag kunde hålla i en penna. Redan som liten illustrerade jag regelbundet till tidskriften Scira och som fjortonåring fick jag chansen att illustrera professor Ingvar Lundbergs böcker om läs-och skrivprocessen. Dessa används nu på våra svenska universitet.

Under min skolgång i Örebro illustrerade jag åt bland annat Umeå Universitet, Göteborgs Universitet, åt ÖSK, till Folkmusikförbundets tidning, åt Örebro Musikhögskola, till firmor och katalogföretag, samt till Örebro läns landsting. Tävlade och vann två år i rad Krumelurpriset, som instiftats som ett minne över örebrosonen Hjalmar Bergman. Då för mina klassiska sagoillustrationer.
Under två år tävlade jag även i Nerikes Allehandas stora julkortstävling och fick två förstapris för mina klassiska julkort.

Som artonåring började jag studera klassisk violin och musikteori på Musikhögskolan i Örebro, för att sedan fortsätta på Malmö Musikhögskolas solistutbildning, då med huvuddelen av mina lektioner i London och med altviolin som huvudinstrument. Vikarierade i Malmö Symfoniorkester och i Svenska Kammarorkestern under denna tid. Blev även inbjuden som gästmusiker till Malaga och Sevilla. Hann dock fortfarande med att illustrera åt olika företag och tidningar, eftersom tecknandet alltid varit en självklar del av mitt liv.

Nyligen har jag illustrerat åt bland annat Nerikes Allehanda, samt till olika branschtidningar, men har även fått uppdrag i Spanien och Portugal.

Tecknar såväl satirer som klassiska illustrationer och låser mig inte i en genre. Det ena berikar det andra...
 
   Läs Norrans artikel om mig
        Publicerad den 28/2 2014
 

Copyright © Kim W - All rights reserved